Located in San Francisco we are available for new projects
scroll to learn more

Creation 2021 Reserve Pinot noir

  • Pris:

    269

    kr

  • Artikel:

    94818

  • Gillar du röd Bourgogne men önskar en snällare prislapp? Här är en otroligt trevlig kvalitets-pinot. Vinet har mycket karaktär och stor smakkoncentration med en balanserad syra till den täta frukten och en avslutande mjuk finish. Doften är fräsch av parfymerad rödbärighet med en elegant blommighet som möter kryddigare toner av ceder och kaffetoner. Smaken bjuder på klarröda hallon, varma jordgubbar, körsbär, lakritsrot och kryddiga och välintegrerade fattoner av ceder.

  • Betyg:

    18/20

    En fantastiskt välgjord kvalitets-pinot med en fin balans, komplexitet, intensitet och personlighet – dessutom mycket prisvärd.

Till Systembolaget

Creation Wines

Vinproducenten Creation Wines hittas i vinregionen Walker Bay och druvorna till vinet kommer ifrån en enskild vingård beläget högt upp i Hemel-en-Arde, närmare bestämt 350meter över havet. Det höga vingårdsläget hjälper till att mildra de annars varma temperaturerna vilket gör att druvorna kan bibehålla sin syra och ge en behaglig fräschör till vinet.

Jean-Claude, grundaren till Creation Wines, kombinerar kreativitet och nytänkande med filosofin att arbeta i harmoni med naturen och har utvecklat en omfattande hållbarhetsstrategi. Det har han gjort med framgång vilket har gett fantastiskt resultat med underbara viner och en position bland världens 10 bästa vingårdar och som nummer ett i Afrika.

Vinodling

Pinot noir-klon 115 används till Creation, som är en av de mest eftertraktade klonerna och ger eleganta viner med komplexa aromer av röda bär, subtila kryddor och silkeslena tanniner. Jordmånen med sandiga lerjordar med inslag av skiffer, är perfekt för att druvan ska trivas och ge det fantastiska resultatet i det slutliga vinet. Druvorna till det här vinet skördas för hand, vilket bidrar till noggrann selektion och hantering av druvorna.

Vinmakning

Till en början fick druvorna genomgå en kallmaceration innan alkoholjäsningen inleddes i ståltankar. Efter jäsning flyttades vinet över till ekfat för att genomgå en malolaktisk jäsning och lagring innan det buteljerades. Vinet lagrades totalt i 12 månader i franska ekfat, varav 65% var 1-2 år gamla fat och 35% var nya.

Andra artiklar av

Nick Tringolo

Rött vin

Vitt vin

Nick Tringolo

Sommelier

Nick är en internationellt diplomerad sommelier och har arbetat med dryck i olika format. Bland annat genom att utbilda inom vin, hålla provningar och som redaktör och vinskribent. Hon har även hunnit arbeta på Stockholms mest framstående vinkällare och samlat på sig en bred smak- minnesbank av viner i olika stilar, ursprung, beteckningar och årgångar. Idag provar och recenserar Nick viner på Sommeliertipset och njuter av livets goda stunder sippandes på guldkorn som även kan bli din nästa favorit.