Sommeliertipset innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.
Vinet bjuder på doft av grönska, nässlor, nyklippt högt gräs, vinbärsblad och skal av gröna äpplen och lime. Smaken är aromatisk, med kvistar av tomater och mer smak av vita vinbär och passionsfrukt.
Roligare än genomsnittet och utmärker sig.
Saint Clair Family Estate ägs av Neal och Judy Ibbotson som idag äger vingårdar både i Marlborough och Hawke's Bay. Makarna Ibbotson grundade firman 1978, och vinhuset drivs idag tillsammans med två av parets barn, Sarina och Julie. Ursprungligen sålde man vidare sina druvor men 1994 började man buteljera vin under egen etikett. Chefsvinmakare är Kyle Thompson.
Vinstockar planterades första gången på Nya Zeeland 1819 men den vinproduktion som idag finns i landet tog fart på 1990-talet. På 1980-talet havererade mejeriindustrin på Nya Zeeland vilket gjorde att det fanns ett överflöd av bland annat stålcisterner. Detta banade väg för den moderna, högteknologiska vinproduktionen landet numera är känt för. Idag är man en av världens största vinproducerande länder vad gäller vitt vin. Vingårdarna är planterade med en rad internationella druvsorter. Mest planterad är sauvignon blanc följt av chardonnay men man odlar även druvor som riesling och pinot gris.